2020 – luvun kilpailutekijät?

2020 – luvun kilpailutekijät?
27.4.2016 Atao

”Ataon Antti Sekki kirjoittaa Menesty yrittäjänä –blogisarjaa Kauppalehdessä. Lue koko 2020 – luvun kilpailutekijöitä käsittelevä blogi Kauppalehden sivuilta”

Kehitys kehittyy ja evoluutio porskuttaa myös liike-elämän parissa. 1990 – luvun yritysjohtajat keskittyivät laatuajatteluun ja prosessien tehostamiseen. Näiden toimien menestyksellinen implementointi toi kilpailuetua ja menestystä, mikä näkyi myös viivan alla. Nykypäivän liike-elämässä prosessiajattelu on itseisarvo, ei enää yksittäinen kilpailutekijä.

2000-luvulla keskustelu on kääntynyt asiakasymmärryksen syventämiseen ja asiakkaiden tarpeiden palvelemiseen. Puhutaan palvelumuotoilusta, jossa laaditaan yrityksen prosessit asiakasystävällisiksi ja siten helpotetaan asiakkaan ostopäätöksen syntyä. Todistettavasti tämä tuo kilpailuetua myös yrityksille. Deloitten tekemän selvityksen mukaan asiakaslähtöiset yritykset ovat keskimäärin noin 60 prosenttia kannattavampia kuin muut verrokkiyritykset. Asiakaslähtöisyys on edelleen yksi kilpailutekijä, mutta kuinka pitkään?

Lue Lisää >

Antti Sekki, osakas