Alupro Oy

Alupro Oy
3.5.2021 Atao

“ISO 9001 ja EN 1090-3 auditoitiin ennätysnopeasti.

Tuusulalainen Alupro Oy valmistaa muun muassa julkisivusäleikköjä, teknisiä säleikköjä, vedenerottajia sekä turvakaiteita. Omistajanvaihdoksen myötä yhtiössä käytiin läpi koko strategia. Markkinointitutkimuksesta kävi ilmi, että toimitusvarmuus oli ylivoimaisesti tärkein tekijä valtaosalle asiakkaista.

– Tässä kohtaa ryhdyimme miettimään, mitä meidän pitää tehdä, miten voimme mitata toimintavarmuutta. Emme halunneet tehdä pelkästään laadun varmistamista, vaan tavoitteissa on toimiva toiminnanohjausjärjestelmä. Sen yksi tärkeä osa on ISO 9001 -laatujärjestelmä. Siinä on paljon perusteita toiminnanohjausjärjestelmälle. Tästä ajatuksesta laatujärjestelmän rakentaminen lähti liikkeelle, kertoo Alupro Oy:n toimitusjohtaja Vesa Samela.

Yhtiö halusi rakentaa myös EN 1090-3 -järjestelmän, sillä liiketoiminnan kannalta on tärkeää, että yhtiö pystyy vastaamaan alumiinirakenteissa eurooppalaista standardia. Laatujärjestelmän sisäistäminen ei ole Vesa Samelan mielestä vaikeaa, mutta se tapahtuu pikku hiljaa.

– Sisäistäminen tapahtuu, kun järjestelmän käyttö nähdään käytännön työssä. Tavallaan järjestelmä ei ole koskaan valmis. Aina löytyy sijaa kehittämiselle, hän pohtii.

www.alupro.com