Onko kirjahyllysi päivitetty 2010-luvulle?

Onko kirjahyllysi päivitetty 2010-luvulle?
31.3.2016 Atao

”Ataon Antti Sekki kirjoittaa Menesty yrittäjänä –blogisarjaa Kauppalehdessä. Lue koko yrittäjyysopetusta käsittelevä blogi Kauppalehden sivuilta”

Tutustuin aivan hiljattain eri korkeakoulujen kirjaluetteloihin yrittäjyysopetuksen suhteen ja petyin karvaasti. Monilla kursseilla lähdemateriaalina paistatteli edelleen strategisen johtamisen oppeihin perustuvat teokset, jotka on luotu puhtaasti isojen organisaatioiden tarpeisiin.

Ikävä olla näin kriittinen, mutta kyseisillä opeilla ei ole juuri mitään tekemistä uuden yrityksen perustamisen suhteen. Monet yrittäjyystutkijat ovat jopa kyseenalaistaneet koko yrittäjyysteoreeman olemassa olon, ellei sitä kyetä selvästi erottamaan strategisen johtamisen opeista ja luomaan sen ympärille omaa tieteenalaa.

2000-luvulla yrittäjyyskirjallisuus on kehittynyt paljon ja irtiotto strategisen johtamisen opeista on tapahtunut. Konkreettisimmat ilmentymät pienen yrityksen johtamisopeista löytyy lean-startup-kirjallisuuden- tai yrittäjän toimenpidetutkimuksen parista (behavioural approach). Mutta miksi nämä kirjallisuuden haarat paistattelevat poissaolollaan monen korkeakoulun yrittäjyyskursseilla?

Lue Lisää >

Antti Sekki, osakas