Veera Kaihdin Oy

Veera Kaihdin Oy
3.5.2021 Atao

“Ei riitä, että sanoo toimivansa esimerkiksi ISO 9001 -standardin mukaan. Vasta sertifikaatti on tae laadusta.”

Espoolainen Veera-Kaihdin on perheyritys, joka valmistaa rekisteröidyllä Mobivera-tuotemerkillä kaihtimia ja häikäisysuojia esimerkiksi busseihin, raitovaunuihin, metsäkoneisiin ja juniin. Jossain vaiheessa yrityksessä huomattiin, että asiakkaat kyselivät yhä useammin sertifikaattien perään.

– Erityisesti eräs kansainvälinen asiakas kyseli vähän väliä, että eikö teillä ole laatusertifikaattia. Myös ympäristösertifikaattia kysyttiin. Nykyään ei riitä, että sanoo toimivansa esimerkiksi ISO 9001 -laatustandardin mukaisesti. Vasta sertifikaatti on tae laadusta, sanoo yhtiön logistiikka- ja laatupäällikkö Niko Kalliojärvi.

ISO 9001 ja ISO 14001 -järjestelmiä ryhdyttiin rakentamaan yhteistyössä Atao Oy:n kanssa.

– Prosessi eteni hallitusti ja aikataulun mukaan. Opimme itsekin paljon uutta, oli mielenkiintoista olla mukana. Myös auditoinnit saatiin valmiiksi nopealla aikataululla, Niko Kalliojärvi kertoo.

Yrityksen toiminta on nykyään jäsennellympää. Järjestelmistä on apua arjessa.

– Tiettyjen asioiden jäljittäminen on nopeampaa, eikä turhaa dokumentointia esiinny. Myös ohjeistus on lisääntynyt, mikä taas on madaltanut kynnystä oma-aloitteisuuteen tuotannossa. Työntekijät hahmottavat paikkansa selkeämmin kokonaiskuvassa. Mielestäni järjestelmät ovat heidänkin joukossaan lisänneet laatuun ja toiminnan parantamiseen liittyvää kiinnostusta ja osallistumista.

www.mobivera.fi