Vesi-Vasa Oy

Vesi-Vasa Oy
3.5.2021 Atao

Tiedolla johtaminen LVI-alalla

Raumalainen Vesi-Vasa Oy on lämpö-, vesi- ja ilmastointialan yritys. Toiminta jakaantuu teollisuuden vaativiin projekti- ja kunnossapitotöihin ja toisaalta kuluttajille tehtäviin LVI-töihin. Vesi-Vasa Oy on yli 30 vuotta vanha perheyritys, joka on onnistunut muuttumaan asiakkaiden vaatimusten kasvaessa. Kun itse tehty intranet ei enää vastannut nykypäivän tarpeita, oli aika digitalisoida liiketoiminta Ataon avulla. Lähtökohtaisesti haluttiin päivittää vanhaa tietoa, mutta myös viedä muutama toiminto täysin uudelle, digitaaliselle tasolle.

Umbrella Interactive otettiin Vesi-Vasassa käyttöön kesällä 2018. Vesi-Vasassa tarvitaan koko ajan työmaaohjusta ja -ohjeistusta ja sen on tapahduttava mobiilisti, ilman raskaita ohjelmistoja. Umbrella Interactivessa dokumentit tehdään ja julkaistaan suoraan järjestelmässä, ja sen voi tehdä suoraan työmaalta käsin kännykällä. Varsinainen käyttöönottoprosessi meni kivuttomasti, mutta koulutus siitä, miten ohjelmaa käytetään tehokkaasti, otti hieman aikaa. Umbrella Interactiven käyttöönoton lisäksi Vesi-Vasa halusi myös kasvattaa omaa osaamistaan ja kouluttaa henkilöstöään laatujärjestelmäasioissa.

Vesi-Vasa hakeutui Ataon juttusille kumppanifirman suosituksesta. Oman alan toimijoihin on helppo luottaa, kun he olivat jo havainneet Umbrella Interactiven alan tarpeita vastaavaksi. Lisäksi Umbrella Interactiven valintaan vaikutti se, että Umbrella Interactiven avulla onnistuu myös kemikaalien hallinta. Hallinnan mahdollistamiseksi saatiin nyt yhteen paikkaan ajantasainen lista käytössä olevista kemikaaleista, niiden käyttöturvallisuustiedotteista ja vaaraluokituksista. Umbrella Interactive sisältää kemikaalirekisterimoduulin, jonka avulla kaikki kemikaalitiedot saadaan yhteen näkymään. Moduuli perustuu kemikaalikortteihin.

” Umbrella Interactive sopii yritykselle, joka haluaa kirjoittaa ohjeistusta ja tapaa toimia niin, että se on kaikkien työntekijöiden nähtävissä, kaikkialla missä töitä tehdäänkin”

-toimitusjohtaja Jani Vainio, Vesi-Vasa Oy

Toimitusjohtaja Jani Vainio kertoo, miten perheyritys kehittyy ja kukoistaa: ”Meillä on dokumentoitu laadunhallintajärjestelmä sekä panostamme ympäristöön ja työturvallisuuteen. Keskittyminen laatujärjestelmiin ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen on nostanut meidät alueellisesti tunnetuksi ja luotettavaksi toimijaksi. Meillä käytetään paljon erilaisia ohjelmistoja. Umbrella Interactivessa miellyttää sen stabiili pohja ja kuinka se toimii tarpeisiimme. Meidän henkilökunta on kaikkialla: Tarvitaan mobiilikäyttöliittymä, tarkastuslomakkeita ja turvallisuushavainnot heti ja helposti talteen”.

Jani Vainio
Toimitusjohtaja

Vesi-Vasa Oy

www.vesi-vasa.fi