Camtronic Oy

Camtronic Oy
3.5.2021 Atao

“Valinnassa painoi toimittajan asiantuntemus ja se, että oma tapamme toimia siirtyi digiksi.“

Camtronic Oy on hienomekaniikan suunnittelu-, koneistus-, kokoonpano- ja alihankintapalveluja tarjoava yritys Ylivieskassa. Yrityksen erityisalaa ovat CNC-koneistuspalvelut, ja sen tueksi tarjotaan myös suunnittelu- ja kokoonpanopalveluita sekä tuotteiden viimeistelytyötä. Camtronic tekee sekä suuria kokonaisprojekteja että yksittäisiä koneistustyöprojekteja asiakkaiden materiaaleihin. Työstettäviä materiaaleja ovat mm. alumiini, värimetallit ja tekniset muovit sekä erilaiset teräkset. Työn sisältö, työstettävät materiaalit ja työssä vaadittava osaaminen siis vaihtelee monipuolisesti tässä 45 henkilöä työllistävässä yrityksessä.

Camtronic valitsi Umbrella Interactiven hallintajärjestelmänsä automatisointiin. Camtronic on ISO 9001 ja 14001 -sertifioitu. Laadunhallinnasta on kertynyt huomattava määrä aineistoa tässä vuonna 2001 perustetussa yrityksessä. Noin kaksi vuotta sitten yrityksellä oli selkeä tarve saada kaikki aineisto ensinnäkin talteen, mutta myös hallita sitä keskitetyssä ympäristössä ja helposti.

Camtronicin toimitusjohtaja Matti Kyrölä kertoo hankintaprosessista: ”Meillä oli kolme vaihtoehtoa vertailussa. Nyt ei oltu ostamassa pelkkää softaa, vaan myös asiantuntija-apua. Meille ei kelvannut se tarjonta, missä ohjelmistoon olisi lähinnä vain vaihdettu meidän nimi ja muu olisi tullut valmiina, paikoilleen fiksattuna. Halusimme säilyttää meidän oman tavan toimia. Ataon toimitusjohtaja Ville Mäki on tehnyt töitä sertifiointien ja standardien kanssa, ja hän vakuutti asiantuntemuksellaan. Vakuutuimme siitä, että tämä Ataon asiantuntemus on saatu siirrettyä myös Umbrella Interactiven ohjelmistopuolelle. Se miellytti ja vaikutti valintaamme. Ataon asiantuntijoiden apu vähensi meidän työmääräämme. Saimme valmiita vaihtoehtoja ja pystyimme tekemään päätökset nopeammin, kun pyörää ei tarvinnut keksiä uudelleen ”

Suosittelemme Umbrella Interactivea yrityksille, joilla on asiakkuuksia, jotka vaativat dokumentoitua, ajantasaista laatujärjestelmää
– toimitusjohtaja Matti Kyrölä, Camtronic Oy

”Tärkeintä meille oli, että Umbrella Interactiven avulla saimme osaamisemme ja aineistomme siirrettyä yhteen paikkaan näkyviin ja hallintaan. Umbrella Interactiven käyttöönotossa huomattiin, että standardit ja toimintaympäristö ovat tuttuja siellä ohjelman puolellakin, se ei ollut ongelma.”, Matti Kyrölä kertoo. Camtronicin tapauksessa käyttöönotto tehtiin niin, että ohjelmiston toimintaan ja mahdollisuuksiin tutustuttiin ensin etätapaamisessa, sitten päivän intensiivisessä koulutuksessa Ataon toimitiloissa Vantaalla. Ataon tiimi siirsi osan Camtronicin aineistosta uuteen ohjelmaan, osan siirsi yritys itse.

Umbrella Interactive on vastannut Camtronicin käyttövaatimuksia ja -tarpeita. Jatkossa Camtronic aikoo laajentaa Umbrella Interactiven käyttöä myös mm. työturvallisuuden hallintaan. Nämä olivat Camtronicin tapauksessa tiivistetysti Umbrella Interactiven voittavat valintaperusteet:
1. Oma tapa toimia saadaan vietyä digitaaliseksi, ilman kompromisseja.
2. Ohjelmiston toimittaja pystyy konsultoimaan laajasti. Se säästää ostajan omia resursseja.
3. Dokumentoinnissa keskitytään oleelliseen.

Matti Kyrölä
Toimitusjohtaja
Camtronic Oy

www.camtronic.fi